Blind friendly

Befejeződött Vitnyéd Község önkormányzati tulajdonú óvodájának infrastrukturális fejlesztése

A vissza nem térítendő támogatás 39,02millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.
 
A fejlesztés során a Vitnyédi Berekerdő óvoda infrastrukturális fejlesztése valósult meg. A 39,02 millió forintos beruházásnak köszönhetően Vitnyéd Községi Önkormányzat az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. Az elmúlt hónapok munkálatai során, az előírásoknak megfelelő megközelítés, akadálymentesítés készült, valamint új gázkazán került beépítésre. Az átalakított épületrész régi padozata bontásra került, új padlószerkezet készült a tervek szerinti új szigetelésekkel és burkolatokkal. Az épületrészen új tetőfedés és bádogozás készült, valamint a homlokzatok és a födém hőszigetelése is megoldásra került.

 

A támogatásnak köszönhetően Vitnyéd Községnek olyan közintézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak.
A kivitelezés befejeződött, így mostantól az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel gazdagodott a Község.

 


A projektről bővebb információt a www.vitnyed.hu oldalon olvashatnak.