Blind friendly

Elkészült a Kisalföldi Tudástár

Elkészült és működik a Kisalföldi Tudástár internetes portál, amelyen 67 ezer dokumentum vált közkinccsé. A felületen helyet kaptak a helyismereti anyagok, elérhetővé vált a Győr-Moson-Sopron megyei Wiki, amely a Wikipédiához hasonlóan ismeretterjesztő szinten szócikkeket tartalmaz.

Dr. Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója a keddi projektzáró rendezvényen elmondta, hogy a Kisalföldi Tudástár három, megyénkben működő könyvtár közös felülete: a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárnak, a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtárnak, illetve az MTA RKK NYUTI Határ Menti Területfejlesztési Szakkönyvtárának.

A 67 ezer új dokumentum leírást tartalmazó Kisalföldi Tudástárban helyet kaptak a helyismereti anyagok, elérhetővé vált a Győr-Moson-Sopron megyei Wiki, amely a Wikipédiához hasonlóan ismeretterjesztő szinten szócikkeket tartalmaz.

A megyei Wiki a térség településeiről, a községek nevezetességeiről, jeles személyiségeiről, kulturális hagyományairól szolgáltat speciális információkat.

A Kisalföldi Tudástár portálon található a konzorcium tagkönyvtárainak közös katalógusa, melyhez más, a megyében működő könyvtár is csatlakozhat. Az online katalógusok külön helyismereti nézete is van, amin belül csak a megyével kapcsolatos dokumentumok között keres a program.

A Kisalföldi Tudástáron online vetélkedő-szoftver működik, melyet már teszteltek is a nemrégiben lezajlott 5 fordulós Liszt Ferenc és kora című játékon.

A portál elérési címe: http:/kitud.kkmk.hu 

A hír forrása: gyorplusz.hu