Blind friendly

Kistérségi fórumokon ismertetik a megyei területfejlesztési programot

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés terv szerint 2014. február 14-i ülésén fogadja el a megyei területfejlesztési koncepciót, ugyanezen ülésen a tervezési folyamat következő lépése, a megyei területfejlesztési program első olvasata ismertesére is sor kerül.

A megyei területfejlesztési dokumentumok készítésének minden egyes szakaszában szükséges a partnerségi elv érvényre juttatása, illetve az egyes készülő dokumentumok társadalmi egyeztetése. Ennek megfelelően mindkét megyei jogú város – Győr és Sopron – önkormányzatának közgyűlése a közelmúltban már tárgyalta és mindkét testület el is fogadta a megyei területfejlesztési koncepciót, mely dokumentum a megyei közgyűlés február 14-i támogató döntésével válik véglegessé.

A koncepció véglegesítésének folyamatával párhuzamosan már elkezdődött a megyei programozási munka is, ennek aktualitásairól is tájékoztatást kapnak február 14-én a megyei képviselők, ám addig még természetesen tovább folyik e munkaszakasz társadalmi egyeztetése. Ezen a héten kistérségi fórumokon ismertetik a készülő megyei területfejlesztési programot, illetve annak első olvasatát, az alábbiak szerint:

Győri, Pannonhalmi, Téti kistérségek részére,
2014. február 4-én, kedd 14,00 óra
Győr, Széchenyi István Egyetem Új Tudástér 114-es terem 

Soproni, Kapuvári kistérségek részére,
2014. február 6-án, csütörtök 9 óra 30 perc
Sopron, Városháza 

Mosonmagyaróvár, Csornai kistérségek részére,
2014. február 6-án, csütörtök 13 óra 30 perc
Mosonmagyaróvár, Városháza

A területfejlesztéssel kapcsolatos információk, a helyzetelemzés, a koncepció, illetve a program aktualitásai a megyei önkormányzat honlapján elérhetők:

„Területfejlesztés” menüpont alatt: ITT 
„ÁROP-banner” mögött: ITT