Blind friendly

Elismerésben részesült a megyei foglalkoztatási paktum

A projekt eredményes előrehaladása mellett kiemelte az inaktív, vagyis alacsony iskolázottságú, munkaerőpiacon nem nyilvántartott személyek sikeres bevonását a programba. A Győri Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya nyilvántartása alapján jelenleg 136 fő vesz részt a projektben, akiknek több mint negyede inaktív, 17%-a pályakezdő, 14%-a pedig tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett személy.
 
A programban résztvevők számára a konzorciumi partnerek – Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Mobilis Közhasznú Nonprofit Szolgáltató Kft. – olyan alapvető és hasznos munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtanak, mint például az önéletrajz helyes elkészítése, vagy felkészítés állásinterjún való részvételre.
 
Az ülésen a kormányhivatal képviselője hangsúlyozta a képzések fontosságát, mely hozzáadott értéket képvisel, ami által a programban résztvevők magasabb értékű munka elvégzésére lesznek alkalmasak.
 
A „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” elnevezésű pályázatról bővebb információ az alábbi linken olvasható.
http://www.gymsmo.hu/article/megyei-szintu-foglalkoztatasi-megallapodasok-egyuttmukodesek-top-511-15-gm1-2016-00001.html