Blind friendly

Elismeréseket adott át a megyei közgyűlés elnöke

 

A „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat Sajtó Tagozatban” 2017. évben Haszonics János, a Rábaközi Televízió szerkesztő-riportere érdemelte ki. 

Éppen 20 éve, 1997-ben került János a Rábaközi Televízióba szerkesztő-riporternek. A műsorszerkesztés mellett operatőri, vágói feladatokat is végez, mindig körültekintően, teljes odaadással. Kamerájával az elmúlt időszak minden fontos eseményén jelen volt a Rábaközben, hitelesen tájékoztatva a televízió nézőit. Riportjaiban számos közéleti személyiséget szólaltatott meg, és mutatott be. Az adáskörzet egyre bővülő területén megszerették, munkáját egyre jobban elismerik a nézők. Napjainkban a fertődi, a beledi, a csornai és a kapuvári, valamint a téti televíziós műsorokba is készít portrékat és riportokat a térségben élő emberek mindennapjairól, nehézségekről, sikerekről. Véleménye szerint minden embernek van értékes gondolata, amelyet érdemes és célszerű elmondania másoknak. Az elmúlt 20 évben végzett munkája ezt igazolta. 2009-ben a város fennállásának 40. évfordulóján Kapuvárért Emlékérmet kapott. 

A „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat Kulturális Tagozatban ” 2017. évben Áldozó István főlevéltáros, a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára igazgató-helyettese vehette át. 

A himodi származású Áldozó István 1997. óta, tehát szintén éppen 20 esztendeje a Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára munkatársa. Jelenleg az archívum igazgató-helyettesi feladatait látja el, illetve a kutatószolgálati, valamint az ügyfélszolgálati és gyűjtőterületi csoport munkájának koordinációjáért felel. Fő kutatási területe a XX. századi magyar történelem, különös tekintettel a gazdaság- és helytörténetre. Disszertációját is az 1938-1944. között zajló német-magyar hadiipari kapcsolatokról készíti. Érdeklődési területe kiterjed a természetföldrajzra és a meteorológiára is. Kutatásai eredményei hozzájárulnak Győr-Moson-Sopron Megye XIX – XX. századi történetének hitelesebb megismeréséhez. Gyakran kérik fel előadások megtartására vagy tudományos igényű cikkek, hozzászólások készítésére. Sokat tesz az archívum hazai és nemzetközi kapcsolatainak kialakításáért, kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyarság ügyének is.