Blind friendly

Felújították az óvodát Fertőszéplakon

Ünnepélyes keretek között átadták Fertőszéplakon a megújult és kibővített óvodát.

 

Kóbor Attila polgármester méltatta a közösségi összefogást, valamint Molnár Ágnes országgyűlési képviselő és Firtl Mátyás korábbi parlamenti képviselő munkáját, hogy pártfogásukba vették az óvoda ügyét. Ugyanis az már nem felelt meg a kor követelményeinek, ráadásul az egyre több fiatal család révén a gyereklétszám is emelkedett. Így nyolcvanmillió forintos kormányzati támogatásból - és huszonnyolcmillió forintos önerőből - kívül-belül megszépítették az óvodát, amelybe hatvan gyermek jár.

Az intézmény két új csoportszobával, tornateremmel, logopédiai helyiséggel, új konyhával, sószobával, továbbá korszerű vizesblokkal gazdagodott, s modern épületgépészeti elemeket kapott. A régi, mintegy százharminc négyzetméteres hasznos terület ilyen módon több mint háromszáz négyzetméterre növekedett. Az óvoda vezetője, Grüllné Pálya Katalin szép szavakkal köszönte meg mindenki segítségét és munkáját, hogy az óvodások és a dolgozók XXI. századi körülmények között tölthetik napjaikat. A kormányzati pénzből a fertőszéplaki óvoda sarródi tagóvodájának az udvarát is teljes egészében felújították, tizenhárommillió forintból.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy az általa megszavazott támogatással mintegy hatvan, a térségben élő kisgyermeknek lesz 21. századi színvonalú második ottona. A fertőszéplaki ünnepséget Barcza Attila országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével, az óvodát Turner Lajos plébános áldotta meg.

forrás: Kisalföld

2018. október 29.