Blind friendly

Folytatódik a szúnyogirtás megyénkben

Ezen a héten további 60 ezer hektár kezelésével folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált országos szúnyoggyérítési program. A június eleje óta tartó program keretében eddig 316 ezer hektáron 764 település környékén irtották a vérszívókat.

Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 60 ezer hektárt fognak kezelni, ami 160 települést érint majd. A múlt héten Komárom-Esztergom megyében, Győr és a főváros környékén folytattak kezeléseket a szakemberek. Ezen a héten a viharos időjárás miatt eddig elmaradt irtást is pótolják a területen, ezen kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Vas megyében írják a rovarokat.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést. 

(MTI)