Blind friendly

Három vármegye kincsei – szerdán délután tartják a területi fordulókat

Január 11-én, szerdán délután (14.00 óra) négy helyszínen tartják a „Három vármegye kincsei - Fedezzük fel értékeinket! – hungarikumok és megyerikumok" című csapatverseny általános iskolás kategóriájának területi fordulóit:

      Győrött, a Kovács Margit iskolában (Répce u. 2. ) négy,
      Mosonmagyaróváron, a Fekete István iskolában (Gorkij u. 29.) hét,
      Csornán, az Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolában (Árpád út 2.) kilenc,
      Sopronban, a Petőfi Általános Iskolában (Halász u. 25.) pedig 3 csapat méri össze tudását.

Megyénk általános iskoláiból tehát összesen 23 db, 4-4 diák alkotta csapat vetélkedik a területi fordulókon.

Ezzel egyidőben a versenyfelhíváshoz csatlakozott 11 középiskola tanulói számára pedig online forduló zajlik.

A megyei döntőt – mindkét korcsoport legjobbjainak részvételével - 2017. február 9-én, csütörtökön Győrött, a Kovács Margit iskolában tartják majd.

Előzmények, háttér:

2016 novemberében hirdette meg általános és középiskolás tanulók számára „Három vármegye kincsei - Fedezzük fel értékeinket! – hungarikumok és megyerikumok" című vetélkedőjét a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A verseny megvalósítását a Földművelésiügyi Minisztérium és a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság támogatja, alapvetően a megyei önkormányzat által benyújtott, az FM pozitív döntése által megítélt anyagi forrásból. A verseny sikeres lebonyolításához szakmai segítséget az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja nyújt.

A megmérettetés alapvető célja a magyar kultúra értékeinek megismerése, a nemzeti értékek feltárása. A többfordulós vetélkedő hozzájárul a szülőföldhöz való kötődés erősítéséhez, a hagyományápoláshoz, az értékek tiszteletéhez. A témakörök széleskörűen ölelik át nemzeti értékeinket a természeti kincseinktől, a sporton, a tudományon át a művelődéstörténeti és népművészeti örökségünkig, magukba foglalva a tárgyi és szellemi értékeket, a kiemelkedő teljesítményeket egyaránt.

******

A Rábaközi Televízió tudósítása a csornai területi vetélkedőről: ITT