Blind friendly

Indulhat a négysávosítás

Hamarosan kezdődhet a négysávosítás Győrben, ebben a hónapban átveheti a munkaterületet a kivitelező a Metró csomópontnál. A 83 – as főút legforgalmasabb, győri szakaszának bővítését már idén elkezdik, a tervezett befejezés pedig 2018 júniusa. Az érintett részen rengeteg a baleset, az autópályáról lehajtók csúcsidőben alig tudnak kikanyarodni a főútra. A munkák ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Megoldásként az egy kilométeres, jelenleg kétszer egysávos részt kétszer kétsávossá építik át (az autópálya alatt is). Három csomópontot – a két lehajtónál, valamint az egykori barkácsáruháznál – olyan turbókörforgalommá alakítanak, amilyen másfél éve a nádorvárosi köztemetőnél készült. A közlekedés biztonságát növelendő közvilágítást is létesítenek.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Kisalföld megyei napilap kérdéseire kérdéseire adott válaszaiból kiderült, hogy a kivitelezésre tavaly decemberben kiírt közbeszerzésen öten adtak ajánlatot, s közülük a nyertes a Strabag Építő Kft. lett. A céggel a szerződéskötés folyamatban van. A fejlesztés európai uniós és hazai pénzből valósul meg, nettó 1 milliárd 427 millió forint értékben. A tervezett befejezés jövő június.

A Strabag várhatóan még ebben a hónapban átveheti a munkaterületet. A munkálatok az autósok számára kellemetlenséggel – forgalomkorlátozásokkal – is járnak majd.

Pápáig is négysávos lesz az út
A 83-as főút Győr és Pápa közötti 37 kilométeres része is kétszer kétsávos lesz 2022-ig, településeket elkerülő szakaszokkal. Jelenleg a beruházás előkészítése zajlik, a környezetvédelmi engedélyezési eljárás van folyamatban.

Forrás és további részletek:
http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/metro-csomopont_hamarosan_kezdodik_a_negysavositas_gyorben/2528733/
http://tv.gyorplusz.hu/cikk/indulhat-a-negysavositas.html