Blind friendly

Készülnek az M15-ös kiviteli tervei

Az M1-es autópályát a rajkai határátkelővel összekötő autóutat a leendő M15-ös autópálya első ütemeként építették. A 14,5 kilométeres szakasz 1996 és 1998 készült el. Nyomvonala és műszaki jellemzői megfelelnek az autópályákra vonatkozó előírásoknak, ám csupán fél autópályaként épült ki mostanáig. A kormány döntött az M15-ös autóút autópályává bővítéséhez szükséges forrásokról.

A közelmúltban Hegyeshalomban lakossági fórumon számolt be Bátay Attila projektvezető a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. képviseletében és Szabó Dezső, a kivitelező vállalkozás cégvezetője arról, hogy milyen fejlesztések várhatóak a 19,5 milliárdos megaberuházás során.

2015-ben választottak tervezőt, majd építési engedélyt kaptak és sikeresen pályáztak uniós pénzre. Augusztusban hirdettek eredményt a közbeszerzésen: a nyertes ajánlattevő az S+S M15 Konzorcium (Strabag Építő Kft., Strabag AG) lett, melynek 2020. március 2-i határidővel kell végeznie a munkálatokkal. A kiviteli tervek már készülnek, környezetvédelmi engedéllyel rendelkeznek és a kisajátítások is megtörténtek.

Forrás és további részletek: www.kisalfold.hu