Blind friendly

Kisprojekt információs nap a megyeházán

A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében írt ki pályázatokat a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás.

A részletekről hétfőn tartottak információs napot Győrben a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnál, amelynek elnöke, Németh Zoltán elmondta, hogy első körben a hatmillió eurós – azaz kb. 1,9 milliárd forintos – keret 20 százalékát hirdették meg. Az Unió határ menti együttműködésének történetében először fordul elő, hogy a pályázati pénzek egy részét, regionális szinten lehet szétosztani –tette hozzá.

A beadási határidő november 2. Pályázatot többek között önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak, közintézmények, iskolák, felsőoktatási intézmények nyújthatnak be Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyéből, a szlovákiai Pozsonyi, Nagyszombati és Nyitrai kerületi hasonló szervezetekkel közösen. Egy-egy projekt költsége 20 és 50 ezer euró – vagyis nagyjából 6,5 és 16 millió forint – között lehet. Az európai uniós támogatás mértéke 85, az önrészé 15 százalék.

Az alaptól több kategóriában kapható támogatás, így természettel, turizmussal, kultúrával és sporttal kapcsolatos tevékenységekre. Ugyancsak kérhető pénz a határon átnyúló intézményközi együttműködés szintjének javítására és az állampolgárok közötti határon átnyúló együttműködés kiszélesítésére. A paletta széles: közös fesztiválok szervezésétől kerékpárútvonalak felújításán-megjelölésén és közösségi kertek létrehozásán át új, rendhagyó sportágak bemutatásáig tart azon elképzelések köre, amelyre pályázat nyújtható be.

Forrás: Kisalföld

Video: GyőrPlusz

2018. október 2.