Blind friendly

„Kodály nyomában” címmel országos online zenei játék indult

2017-ben Kecskemét híres szülöttére, Kodály Zoltánra emlékezünk, születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmával. A Kodály-év tiszteletére kulturális programok sokaságát szervezték meg, így is tisztelegve nagy elődünk személye és kivételes szakmai munkássága előtt.

E sorozathoz csatlakozott most az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, a szülőváros önkormányzata a támogatásával a Hírös Agóra Kulturális Központ, az általa szervezett „Kodály nyomában” címet viselő országos online zenei játék meghirdetésével és lebonyolításával. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a felhívás közzétételével szeretne a vetékedő sikeréhez hozzájárulni.

A zenei játék célja nemes: minél több gyermekkel és felnőttel megismertetni Kodály örökségét. Nem egyszerű szellemi vetélkedőről van szó, hanem a legmodernebb technikákat is alkalmazó kreatív alkotómunkáról, ami mind a játékosoknak, mind az online közönségnek maradandó élményt nyújt.

A többfordulós játék és regisztráció 2017. október 2-án indult, a részletekről a csatolt dokumentumban, a kodaly.kjmk.hu honlapom, valamint a „kodalynyomaban” Facebook oldalon lehet tájékozódni.