Blind friendly

Közép-európai regionális együttműködés

Csütörtökön délelőtt Győrött, a Megyeházán munkacsoport ülést tartottak a „CENTROPE" közép-európai regionális együttműködés elnökségével kapcsolatos aktuális teendőkről, ugyanis 2017. évben – a csehországi Brno után – Győr-Moson-Sopron megye látja el a nemzetközi együttműködés soros elnöki tisztét.

A rendezvény házigazdája Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke volt, aki az eseményt követően elmondta, hogy „a találkozó keretében véglegesítettük a cseh, szlovák és osztrák régiókkal közös, soron következő eseményeket. A következő nemzetközi találkozóra június 28-án Sopronban kerül sor, ahol elsősorban vasúti közlekedéssel és területfejlesztéssel kapcsolatban zajlanak majd az egyeztetések.”

Előzmények, háttér:

A 2003 óta létező CENTROPE Együttműködés (Central Europe) célja egy több nemzetet magába foglaló közép-európai régiós együttműködés kialakítása, működtetése. Tagjai cseh, osztrák, szlovák, magyar régiók, megyék és nagyobb városok, összesen 16 partnerváros és régió, összességében mintegy 6,5 millió lakos.