Blind friendly

Látogatás Brüsszelben

EU-tagállamok fiataljai február 17-19. között háromnapos rendezvényen vehettek részt az Európai Parlament brüsszeli központjában, melyen az EU jelenéről és jövőjéről, az európai választások fontosságáról beszélgettek.

Tanácsokat kaptak és adtak, hogyan lehetne elérni, hogy minél többen részt vegyenek az EU politikai életében és menjenek el szavazni. A tízfős magyar delegációban Boros Erik Szilárd és Orsós Botond, a GYSZSZC Krúdy Gyula Gimnázium tanulói képviselték megyénket.

A két tanuló úti beszámolójában kiemelte, a “Gathering of Young Multipliers” című szemináriumon tippeket és tanácsokat kaptak arról, hogy „young multiplier”-ként hogyan tudják saját országukban hatékonyabban terjeszteni az EU üzenetét, hogyan tudnák elérni, hogy honfitársaik aktívabban részt vegyenek az EU politikai életében, és hogyan mozgósítsák a fiatalokat, hogy vegyenek részt a májusi parlamenti szavazásokban. „Az előadásokon megértettük az EU fontosságát és azt, hogy mi is mennyi mindent tehetünk a hétköznapokban.”

A fiatalok a három nap alatt sok új, szintén EU-s tagországokból érkező emberrel is megismerkedtek, megismerték véleményüket a különböző EU-t érintő témákkal kapcsolatban, és barátságok is szövődtek. „Elképesztő élmény volt számunkra, hogy oly sok különböző országból voltunk, mégis mind hasonló érdeklődésekkel és gondolkodásmóddal rendelkezünk.”

A csapatnak városnézésre is jutott ideje: „elkápráztatott bennünket a város szépsége: a régi várostér, a királyi palota, vagy az Európa Parlament, amit meglátogattunk”- mesélték élményeikről a krúdys diákok.

2019. március 8.