Blind friendly

Megjelent a Nyugat-Hírmondó júliusi száma

Az aktuális lapszám kiemelten foglalkozik a TOP-forrásokból a közeljövőben megyénk kisebb és nagyobb településein megvalósítható fejlesztésekkel. „A TOP pályázat egy olyan eszköze a magyar fejlesztéspolitikának, melynek keretében a kormányzat közvetlenül juttat pénzt a településeknek. A döntések helyben születtek meg, a megyei önkormányzat pedig a szándékok és a törekvések összehangolásában vállalt nagy szerepet – fogalmaz a lap első oldalán Németh Zoltán, megyei elnök.

Az olvasók az összesítésekből megtudhatják, hogy melyik település, milyen támogatási célra, mekkora támogatási összeghez jutott, az országgyűlési képviselőkkel készített interjúk pedig a döntéselőkészítés részleteibe engednek bepillantást. Néhány településvezető – a nyertes pályázatok kapcsán - szintén megosztja gondolatait az olvasókkal.

Ebben a lapszámban is bepillantást nyerhetünk a megyei önkormányzat munkájába, hiszen megyei rendezvényekről, a megyei közgyűlés üléséről, döntéseiről olvashatunk, de a megyei önkormányzat díjazottjairól is szó esik. A települések által megszervezett programokról, civil szervezetekről is jelennek meg hírek, egy-egy hozzájuk köthető fejlesztésről vagy jó hangulatú rendezvényről szólnak ezek az írások. A rejtvénykedvelők sem csalódnak, hiszen a hagyományok jegyében a 7. oldalon most is értékes könyvek reményében lehet a feladványokat megoldani és a megfejtést beküldeni.

A közéleti lap 100.000 példánya - a megyei jogú városok kivételével - minden megyei háztartás postaládájába eljut, de a megyei önkormányzat honlapján is megtekinthető és elolvasható.