Blind friendly

Megújult a mosonmagyaróvári Család- és Gyermekjóléti Központ

150 millió forint TOP pályázati forrásból újult meg a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás által fenntartott intézmény. Az ünnepélyes átadóra február 8-án került sor.

Az átadáson részt vett Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter is, aki köszöntőjében kiemelte: Mosonmagyaróvár városa arányosan fejlődik. Nincs olyan szegmense, amely ne lenne fejlődés alatt. „Most épp azt ünnepeljük, hogy a szociális oldal fejlődik. Az önkormányzat olyan döntéseket hoz és úgy állítja össze az egész építményt, amely egyetlen célt szolgál: hogyan lesz Mosonmagyaróvár élhető város? Hogyan lesz a 21. század igazi nyertese? Minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy a leszakadást, a gyengékhez való támogatást minél magasabb szinten el tudjuk látni. Ez a beruházás is ezt a célt szolgálja. Külön köszönet illeti az intézményben dolgozókat, akik munkájukat nem munkaként, hanem elkötelezett hivatásként élik meg.”

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere a Térségi Társulás elnökeként mondta el gondolatait: „A térségi együttműködés nagy értéke, hogy 26 településvezető gondolkodik együtt olyan dolgokon, amin egy város önmagában kevés. Így a szociális ágazat ereje is megsokszorozódik. Törekednünk kel arra, hogy ezt a szociális ágazatot feltegyük arra a polcra, amiről korábban egy kicsit lecsúszott. Ebben a programozási ciklusban a mi kis közösségünk három komolyabb pályázattal is foglalkozik jelenleg. Mind a három folyamatban van, amiért nagyon sokat tettek a települési polgármesterek. Jelenleg a legnagyobb kihívásunk, hogy a tárgyi feltételek mellett a személyi feltételeket is biztosítani tudjuk.”

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke beszédében köszönetet mondott Magyarország Kormányának, hogy soha nem látott mértékű településfejlesztési forrást biztosított a térségnek. „A megyében ilyen rövid idő alatt ekkora fejlesztési forrás még sosem állt rendelkezésére” –tette hozzá.
„Mosonmagyaróvár valódi térségi központként vezető szerepet tölt be, a környező 26 települést képviselve. Ez a teljesítmény dr. Árvay István polgármestert illeti, akinek eddigi munkáját köszönöm és további hasonló sikereket kívánok a jövőben”- húzta alá Németh Zoltán.

A nyugati országrészekbe történő munkavállalói migráció a szociális területen megnövekedett feladatokat eredményez, melyhez nagyobb, a 21. századi elvárásoknak megfelelő méltó helyet kell biztosítani. A beruházás fontosságát kiemelve a megyei elnök elmondta, az épület felújításával és bővítésével közel 40 dolgozó áldozatos tevékenysége kap elismerést és megbecsülést, hiszen a hiteles és jó szakmai munkát az intézmény korszerűsége is hangsúlyozza.

A felújított központ hivatalos átadója után az intézmény körbejárására is lehetőség nyílt. Az sok iroda, szoba és kiszolgáló helyiség mind új bútorokat és lakberendezési kiegészítőket is kapott. Ezentúl így várják már az ide érkező családokat.

Forrás: InfoMóvár
Fotó: Bánhegyi István

2019. február 11.