Blind friendly

Megyei elismerés a nemzetközi kapcsolatokért

Karl Röckinger, megyénk német testvérkapcsolata, a baden-württembergi Einzkreis járás elöljárója 2018. január végén nyugdíjba vonul. Ez alkalomból Prforzheimben egy elköszönő, búcsúztató rendezvényt tartottak, melyre a megyei önkormányzat vezetőit is meghívták. Az eseményre Németországba utazott Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Ivanics Ferenc alelnök. Jókívánságaik mellé megyei kitüntetést, a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat is magukkal vitték, melyet a Nemzetközi Kapcsolatokért Tagozatban Németh Zolán elnök adott át a nyugdíjas éveire készülő kollégájának. A megyei önkormányzat ezzel a díjjal köszönetét és elismerését fejezte ki Karl Röckingernek, az együttműködés kialakításában és tartalommal való megtöltésében nyújtott tevékenységéért.

Németh Zoltán, megyei elnök a magyar-német kapcsolatokról, illetve az einzkreisi elöljáró szerepétől, tevékenységéről a következőket mondta:

„A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2001. óta tart fenn kapcsolatot a baden-württembergi Enzkreis járással, melynek Karl Röckinger immár 15 éve elöljárója. Ez idő alatt a megye és a járás között szoros és gyümölcsöző együttműködés alakult ki, melynek egyik állomása volt a 2007-ben megkötött együttműködési megállapodás. A kölcsönös szakmai tanulmányutak mellett Karl Röckingernek és az általa biztosított pénzügyi háttérnek köszönhetően 2006-tól sok éven keresztül több megyei fiatal vehetett részt minden évben nemzetközi ifjúsági találkozón, illetve 2007. óta évente 8-8 megyei fiatal csiszolhatja német nyelvtudását két héten keresztül Enzkreisben. Neki köszönhető a megye lengyel kapcsolata is, évek óta háromoldalú találkozókon kerül sor a tapasztalatcserére, mely mindegyik félnek rendkívül hasznos. Sajnálom, hogy Röckinger úrral a hivatalos kapcsolat megszakad, de utódjával ugyanolyan korrekt és gyümölcsöző együttműködésre törekszünk. Elöljáró úrnak pedig aktív és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk.”