Blind friendly

Megyei értékeink bemutatkoztak a Veszprém Megyei Értéknapon

„A helyi értékek és az értékfeltárás minden megyében fontos feladat, melyben egymástól is sokat tanulhatunk”- mondta dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

A Nyárádon megrendezett értéknapon többek között műhelybeszélgetések keretében mutatták be a résztvevők jó tapasztalataikat, és megvitatták egymással a közösségi értékfeltárás fontosságát.

Megyénk a szomszédos megye rendezvényén meghívott vendégként volt jelen, s külön standon mutatta be a győr-moson-soproni települések kincseit. „Büszke vagyok a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság munkájára, melynek eredményeképp jelenleg 95 megyerikumunk van. A paletta is igen színes: a megyei jellegzetes ételektől néphagyományainkon át az épített és szellemi örökségeinkig igyekszünk továbbra is minden értéket felkarolni és megőrizni”- tette hozzá Pető Péter.

„A települési értékek megyei értékrangot kapva belekerülhetnek a megyei értéktárba, innen pedig akár a hungarikumok közé is” -hangsúlyozta a megyerikumok jelentőségét Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az ünnepségen szakmai tanácskozást is tartottak, ahol az értékfeltárásba bevont szervezetek képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat. Az előadások mellett workshop is zajlott, és a környező települések értékőrző szervezetei is bemutatkozhattak.


2018. november 27.