Blind friendly

Megyei Nemzetiségi Nap Undon

Június 17-én, szombaton Und ad otthont a 2017. évi Megyei Nemzetiségi Nap látványos, színes programsorozatának. A rendezvény 11.00 órakor szentmisével kezdődik a római katolikus templomban, az ünnepélyes megnyitóra pedig 14.00 órakor kerül sor a rendezvényházban.

A programot Dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke nyitja meg, majd Grubits Ferenc, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Nemzetiségi és Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke mond köszöntőt. Ekkor kerül sor a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Nemzetiségi Tagozata elismerésének átadására is, melyet Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, a nap fővédnöke nyújt át ebben az évben is egy arra érdemes személynek, kinek kiléte most még legyen meglepetés!

A Megyei Nemzetiségi Nap programja ebben az évben is szorosan összefonódik a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéknap eseményeivel. Így a köszöntők között helyet kap Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Nyugat-magyarországi Központjának vezetője is.

 

A délutánt a nemzetiségi csoportok fellépése teszi színessé: színpadra lépnek a német, lengyel, horvát és cigány nemzetiség csoportjai.

Emellett számos helyi értéktár is bemutatkozik, ahogy a megyei értéktárban szereplő „megyerikumokról” is sok érdekeset megtudhatnak az érdeklődők, közelebbről is megismerkedhetnek a kékfestés, a csontfaragás és a höveji csipke készítésének rejtelmeivel, valamint a ”megyerikumokról” szóló kisfilmek is megtekinthetők lesznek.

A szervezők – Und Község Önkormányzata, az Undi Horvát Nemzetiségi Önkormányzata Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Megyei Értéktár Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet Nyugat-magyarországi Központja - mindenkit biztatnak, hogy kapcsolódjon be a Megyei Nemzetiségi Nap és a Megyei Értéknap programjaiba, ezáltal ismerkedjen meg megyénk nemzetiségeinek kultúrájával, megyénk értékeivel.

Az esemény megvalósítását a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatta.