Blind friendly

Németh Zoltán külföldi útjáról üdvözölte a nyugdíjas polgármesterek találkozójának résztvevőit

Dr. Medgyasszay László, a Kovács K. Zoltán Idősek Köre Egyület elnöke, megyénk egykori egyéni országgyűlési képviselője kezdeményezésére nyugdíjas térségi polgármesterek találkozójára került sor május 12-én, Győrújbaráton. Szalóki Géza, a település polgármestere örömmel vállalta a házigazda szerepét, emellett sok segítséget nyújtott a szervezésben és a találkozó lebonyolításában az ötletgazdának, dr. Medgyasszay Lászlónak is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kara Ákos, államtikár, országgyűlési képviselő is.

Házigazdák és vendégeik egy vidám csoportképen

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke is tervezte, hogy jelen lesz az eseményen, ám egy fontos hivatalos programja külföldre szólította, így a személyes jelenlétre és köszöntésre nem nyílt lehetősége. (Ugyanis ezen időben német testvérvárosunk, a baden-württemberg-i Pforzheim város meghívására megyénket képviselte az „Aranyvárosban", az aranyművesség meghonosításának 250. évfordulójára szervezett jubileumi ünnepség-sorozaton.)

A nyugdíjas polgármesterek térségi találkozójának résztvevőit azonban mindenképpen szerette volna köszönteni, ezért gondolatait levélben osztotta meg, melyet – kérésére - a helyszínen Szalóki Géza, házigazda polgármester olvasott fel.

Németh Zoltán levele így szólt:

Tisztelt egykori Polgármester Asszonyok és Polgármester Urak!

Sajnálom, hogy ezeket a gondolatokat nem tudom személyesen elmondani Önöknek, sajnálom, hogy nem tudok Önökkel egy asztalhoz ülni. Meggyőződésem, hogy önkormányzati vezetőként sok-sok tanulsággal és tapasztalattal szolgálna számomra is, ha körükben lehetnék.

Biztos vagyok abban is, hogy dr. Medgyasszay László képviselő úr hívó szavára sokan ülnek ma a széksorokban. Jeles és példaértékű volt ugyanis, ahogy az egykori országgyűlési képviselő és a körzetéhez tartozó településvezetők együtt tudtak működni, és mindezt a községek, az egész térség és Győr-Moson-Sopron megye fejlődése érdekében, számos kézzel fogható eredménnyel tették.

Kedves emlék számomra, hogy dr. Medgyasszay Lászlónak tavaly augusztusban a megyei önkormányzat legrangosabb elismerését, a Győr-Moson-Sopron Megye Díszpolgára Kék Szalag Kitüntető Címet jómagam adhattam át. Meggyőződésem, hogy e kitüntetésben az Önökkel szoros partnerségben végzett országgyűlési képviselői tevékenysége is testet ölt.

Napjainkban Önök már a megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik, reményeim szerint a lehető legjobb egészségben és családi, baráti körben élik mindennapjaikat. Aktív korukban – sokuk esetében – több önkormányzati cikluson átívelően is – komoly, felelősségteljes munkát végeztek. Az „úttörők" nyilván azok voltak, akiket a rendszerváltást követő években választottak polgármesterré. De a későbbi önkormányzati ciklusok mindegyikének is voltak kemény időszakai. Ha valakik tudják ezt, akkor azok Önök!

Kérem, használják ki ezt a mai alkalmat arra, hogy felidézik a közös múltat: egy-egy nehézség mellett azonban inkább a sok-sok eredményre, a sikerekre koncentráljanak! Kívánok ehhez örömteli, hasznos időtöltést, kellemes találkozásokat!

Önkormányzati vezetőként végzett munkájukat, a megteremtett alapokat megköszönve,

tisztelettel köszönti és üdvözli mindnyájukat:

                                                                                                   Németh Zoltán
                                                                                      a megyei önkormányzat elnöke