Blind friendly

Összefogással újították fel a bősárkányi tűzoltószertárt

A közös összefogással felújított tűzoltószertár szép példája a bősárkányi közösség összefogásának – írta a Kisalföld a közelmúltban átadott épületről. A kétkezi munkát a helyi önkéntes tűzoltók végezték, a költségeket pályázatból és támogatásokból állták. Az elődöktől megörökölt szertár állapota ugyanis – a folyamatos állagmegóvás ellenére – sokat romlott, így teljes felújításra volt szükség.

A jó cél érdekében sokan vállaltak társadalmi munkát, a katasztrófavédelem, az önkormányzat és helyi vállalkozók pedig anyagi támogatással járultak hozzá a munkálatokhoz. A Bősárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek 38 tagja van. Folyamatosan vásárolnak új eszközöket, védőruhákat, de új szivattyúk és tömlők is segítik a munkájukat, ahogy egy újabb, felszereltebb, modernebb járművet is sikerült beszerezniük a tavalyi évben.

Az önkéntes tűzoltók körzeti versenyén Szűcs Endre, a bősárkányi tűzoltó egyesület tagja, korábbi parancsnoka a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Védelmi-Rendészeti Tagozatának elismerését vehette át dr. Pető Pétertől, a megyei közgyűlés elnökétől.

A nyitókép illusztráció.