Blind friendly

Óvodabővítés Petőházán

„Petőháza évek óta jól prosperál, nem süppedt bele a cukorgyár megszűnése által okozott fájdalomba, hanem új életre kelt, a megpróbáltatások következtében megerősödött. Új elképzelések, új vágyak fogalmazódtak meg, tettre kész, szorgalmas kezek építik a község jövőjét” – fogalmazott Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke a Kincseskert Óvoda új, 130 négyzetméteres épületrészének átadó ünnepségén.

„A mai nap jó példája annak, hogyha a település vezetése, a településen élők és a Kormány összefognak, közös célért dolgoznak, akkor hamar lehet nagyszerű eredményeket elérni. A most bővülő óvoda kettős célt is szolgál, segíti a nemzetgazdaság növekedését és jövőt ad a településnek.”- folytatta a megyei elnök.

Magyarország Kormánya elkötelezetten segíti a gazdaságpolitikát, ennek következtében a munkanélküliség helyett ma már a munkaerőhiány okoz megoldandó feladatot a megyében. Munkaerőt nem lehet hirtelen teremteni, de rövid távon is lehet változásokat elérni, mégpedig úgy, hogy a felnőtt korosztály munkába való visszatérését segítjük. Ezt pedig azzal tudjuk segíteni, ha vannak olyan létesítmények, ahol a gyermekek biztonságban vannak. A munkavállaló akkor tud hatékonyan és termelékenyen dolgozni, ha nem kell azon aggódnia munka közben, hogy vajon mi lehet a gyermekével, mert tudja, hogy jó körülmények között, jó kezekben van.

A Kormány éppen ezért jelentős programot indított a bölcsődék és óvodák fejlesztésére. Megyénkben is több milliárd forint fordítható erre, több új óvoda és bölcsőde építése, felújítása, bővítése kezdődik meg a közeljövőben.

Petőháza ezzel a fejlesztéssel hozzájárul a megye gazdaságának élénküléséhez, a közös javaink gyarapodásához. Sőt, itt nem csak a meglévő gyermekekre, hanem a születendő gyermekekre is gondoltak. A bővítés lehetővé teszi, hogy a gomba módra szaporodó új házakban élők is bátran merjenek családot alapítani. A Kormány természetesen őket is segíteni fogja, a gyermekek után igénybe vehető adókedvezmények, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény mind-mind mind a családok – ezáltal a – nemzetünk gyarapodását szolgálják.

Németh Zoltán úgy fogalmazott: „Ahogy Magyarországon, úgy Petőházán is tudják, hogy keresztény kultúrkörbe született magyar gyermekekkel kell javítani a népesedési rátán, nem pedig középkorban megrekedt társadalmakból származó emberek betelepítésével.”

„Hiszek abban, hogy ez itt a mi országunk, és ez az ország negyven év múlva olyan lesz, amilyenné a most három és négyévesek lelkülete és munkája tenni fogja a következő évtizedekben - zárta gondolatait az elnök, majd gratulált a petőháziaknak a nagyszerű fejlesztéshez.

Az ünnepségen közreműködött Piskolti Béla polgármester, Barcza Attila képviselőjelölt, Boháné Gergácz Lívia óvodavezető és Dömötör László plébános.

Fotók: Griechisch Tamás