Blind friendly

Székesfehérváron zárult a MÖOSZ és a BM közös rendezvénysorozata

Székesfehérváron tartották meg szerdán a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a Belügyminisztérium (BM) közös szervezésében a „Megyei jogú városok – megyék és települések együttműködése” című programsorozat zárórendezvényét. Az eseményen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, a MÖOSZ társelnöke, Németh Zoltán is részt vett. A konferenciát a Belügyminisztérium „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” című kiemelt projektje keretében tartották meg. A projekt célja, hogy hozzájáruljon a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakításához.

A rendezvényen köszöntőt mondott Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A konferenciát dr. Zöld-Nagy Viktória területi közigazgatás fejlesztésért felelős helyettes államtitkár, illetve Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, egyben a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke nyitotta meg. Előadást tartott – a Miniszterelnökség képviseletében – Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, és – a Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében – Oláh Gábor Gábor regionális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár. Az eseményen részt vett a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, a MÖOSZ társelnöke, Németh Zoltán is.

Ez volt a MÖOSZ és a BM közös szervezésében lezajlott rendezvénysorozat ötödik és egyben záró állomása. A nyitórendezvényt áprilisban Kecskeméten tartották, melyet követően Szombathelyen, Hollókőn és Ópusztaszeren tartottak egy-egy konferenciát.

A konferencia délután workshoppal folytatódott.

Forrás: www.moosz.com