Blind friendly

Szigetköz

Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel. A táj gazdag növény- és állatvilága várja a természetkedvelő turistákat. 
A vízi túrák kedvelői végigjárhatják a galériaerdők övezte Duna-ágakat, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval érkezőknek. Az idelátogatók a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhetnek a vadregényes tájban. 
A Duna ágrendszere mellett több, jó fogást ígérő, telepített kavicsbánya-tó teszi Szigetközt igazi horgászparadicsommá
Kedvelt a térség lovasiskolái által a szigetvilágba szervezett túralovaglás, sétakocsikázás. Dunakilitin kilenclyukú golfpálya várja a golf szerelmeseit. Szigetköz gazdag vadállományban, őz, szarvas, vaddisznó elejtése kecsegteti a térségbe érkező vadászokat. A Duna menti nemzetközi kerépárút része a Szigetközön átvezető szakasz, mely mellett a töltés és a kisforgalmú mellékutak is alkalmasak 
kerékpározásra. 
Szigetközben az ötcsillagos kastélyszállótól a wellness hoteleken, magán vendégházakon keresztül egészen a sátorozóhelyekig minden igényt kielégítő szálláshelyek, jó konyhájú vendéglők és sokrétű szolgáltatások csalogatják a turistákat. 

Dunakiliti
: Itt található dr. Batthyányi-Strattman László kastélya, mely jelenleg általános iskolaként működik. A falu határában megtekinthető a Dunakiliti Duzzasztómű, terüeltén kemping működik. 

Dunasziget
: A Duna a Szigetköz felső harmadában sok ágra szakadva szigetek sokaságát építette. A nagyobb szigetekre települtek falvak, három ilyen kis falu egyesüléséből jött létre Dunasziget. A település határában lenyűgöző szépségű ártéri erdők, Duna-ágak találhatók. 

Halászi
: Központjában két oromfalas paraszt barokk ház fölé emelkedik nagy, barokk stílusú temploma, melynek freskóit Maulbertsch tanítványai festették. A Mosoni-Duna partján elterülő szabadidőparkban, a kellemes strandon, pihenési és csónakázási lehetőség kínálkozik. 

Lipót
: Turisztikai vonzerejét a termál- és élményfürdője jelenti, melyet a 2000 méterről feltörő 65°C-os vizű hőforrás táplál. A fürdő közelében, szép környezetben vízparti kemping található. A Darnózselire vezető úton a vadgesztenyesor védett természeti érték. 

Hédervár
 a Héderváry-család birtoka volt. A faluékessége a háromszintes, három saroktornyú kastély. A Héderváry-család temetkezési helye a XIII. században épített Boldogasszony-kápolna. A kertjébenálló 14 méter magas és 710 cm átmérőjű kocsányos tölgyfát a néphit Árpád fájának tartja, korát a tudósok 700 évre becsülik. 

Ásványráró
 a Duna közelsége miatt gyakran vált az árvizek áldozatává. A külvilágtól gyakorta elzárt falu lakossága az ősi szigetközi mesterségeket űzte, mint a napjainkra elfelejtett aranymosást. A település határában, az 1700-as években emelt kálvária látható. 

A Hédervári kastély 
a szigetköz gyöngyszemeként számontartott 9 hektáros ősparkbanálló reneszánsz várkastély szeretettel várja a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. a kastély termei konferenciák, továbbképzések,üzleti tárgyalások, bálok, kiállítások, koncertek és esküvők megrendezésére kitűnő keretet nyújtanak. az antik romantikájú étteremben és a rusztikus hangulatú várpincében vendégeink különlegesételekből és páratlan borkínálatból választhatnak. 

Kérjük tekintse meg a kapcsolódó képeinket >>