Blind friendly

Aktuális hírek

2018. február 23-án ülést tartott a megyei közgyűlés

2018. február 23.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2018. évben február 23-án tartotta első ülését.

Az ülésen a képviselők tájékoztatót hallgattak meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. évi tevékenységéről. A testület elfogadta a megyei önkormányzat 2018. évi költségvetését, döntött a megyei önkormányzati hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásairól, elfogadta a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálatát, valamint közel 1 milliárd forint fejlesztési pénzeszközökről döntött.

Tovább olvasom »

Választási Irodák vezetőinek értekezlete, eskütétele

2018. február 22.

2018. február 21-én Győrött, a Megyeházán értekezletet tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda a helyi választási irodák vezetői részére.

Tovább olvasom »

4TR program

2018. február 2.

4TR program

2018.01.24-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat adott otthont a Lechner Tudásközpont a 3D alapú adat infrastruktúra kialakítása (KÖFOP-1.00-VEKOP-15-2016-00037) projekten belül a Területi és Települési Tervezést Támogató Rendszer bemutatásához.  Napjainkban egyre több közigazgatási folyamat válik digitálissá, így nagyon is időszerű lett a térségi tervezés, és az azzal összefüggő önkormányzati munka lebonyolításának elektronikus támogatása. A tervek szerint 2019-ben már a 4TR online platformján zajlanak a térségi tervezéssel összefüggő folyamatok.

Tovább olvasom »

Megyei elismerés a nemzetközi kapcsolatokért

2018. január 26.

Karl Röckinger, megyénk német testvérkapcsolata, a baden-württembergi Einzkreis járás elöljárója 2018. január végén nyugdíjba vonul. Ez alkalomból Prforzheimben egy elköszönő, búcsúztató rendezvényt tartottak, melyre a megyei önkormányzat vezetőit is meghívták. Az eseményre Németországba utazott Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Ivanics Ferenc alelnök. Jókívánságaik mellé megyei kitüntetést, a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat is magukkal vitték, melyet a Nemzetközi Kapcsolatokért Tagozatban Németh Zolán elnök adott át a nyugdíjas éveire készülő kollégájának. A megyei önkormányzat ezzel a díjjal köszönetét és elismerését fejezte ki Karl Röckingernek, az együttműködés kialakításában és tartalommal való megtöltésében nyújtott tevékenységéért.

Tovább olvasom »

Megyénkben a legkisebb az álláskeresők aránya

2018. január 23.

A nyilvántartott álláskeresők száma 6,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a 2017. decemberi zárónapon 254 800 álláskereső szerepelt, több mint 18 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál. A legkedvezőbb adatok továbbra is Győr-Moson-Sopron megyében mutatkoznak, de kedvezőek munkaerőpiaci mutatók Budapesten, illetve Komárom-Esztergom és Pest megyében is...

Tovább olvasom »