Blind friendly

Magyarországi Falumegújítási Díj 2019.

A Belügyminiszter meghirdeti a Magyarországi Falumegújítási Díj 2019. pályázatot, "Magyar falu – Kihívások, helyi válaszok” mottóval.

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírásra kerülő pályázattal a meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel „reflektorfénybe állítsák“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

A pályázat ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

A magyarországi pályázatnak – a hazai falufejlesztési tevékenységek elismerése mellett – az is célja, hogy kiválassza azt a települést, amely a leginkább méltó módon képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen.

Ez az első alkalom azonban, hogy a pályázat évében önkormányzati választásokat is tartanak. Az ütközés elkerülése érdekében, a pályázat meghirdetése a megszokottnál lényegesen korábban történik, és a lebonyolítása is befejeződik a választásokig. Az európai pályázattal való alapvető hasonlóság mellett, a pályaműveket elbíráló bizottság szakértői arra törekedtek, hogy lényegesen leegyszerűsítsék a követelményeket, ezzel is népszerűbbé tegyék a részvételt,

A pályázatokat 2019. március 31-ig kell benyújtani.

A pályázati kiírás és mellékletei letölthetők ITT.