Blind friendly

Nagy az érdeklődés a Magyar Falu Program pályázatai iránt

Február végén jelentek meg a Magyar Falu Program első pályázati felhívásai. A közösségi terek létrehozásáról valamint a helyi és nemzeti identitástudat erősítéséről szóló pályázatok iránt nagy az érdeklődés a kistelepülések részéről.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a program indulása óta több ezer polgármesterrel, önkormányzati szakemberrel, jegyzővel, egyházi elöljáróval egyeztetett.

A Magyar Falu Program célja, hogy a falusi életminőség javításával a kistelepülések népességmegtartó ereje növekedjen. Gyopáros Alpár a programról, valamint a pályázati felhívásokról folyamatosan egyeztet a két kedvezményezetti körrel, az ötezer lélekszám alatti kistelepülések vezetőivel, valamint az egyházakkal.

A kormánybiztos az elmúlt napokban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Mátészalkán és Máriapócson, Heves megyében Viszneken, Borsod-Abaúj- Zemplén megyében pedig Putnok településen személyesen konzultált a több mint 170 érintett kistelepülés vezetőivel és egyházi elöljáróival a  Magyar Falu Programban 2019-ben megfogalmazott támogatási területekről, valamint a kistelepülések jövőbeli elképzeléseiről.

Idén a Magyar Falu Program keretében tizennyolc célterületre lehet  pályázni. A következő pályázati felhívások jövő hét elején lesznek elérhetőek a kormány hivatalos felületein, a kormany.hu oldalon, valamint a Magyar Államkincstár honlapján a folyamatosan frissülő információkkal együtt.

Forrás: kormany.hu
2019. március 25.