Blind friendly

Aktuális hírek

A hasonlóságra épít a gazdasági kapcsolat

2020. február 14.

Győr-Moson-Sopron megye Magyarország egyik legsikeresebb megyéje, de ahhoz hogy ez fennmaradjon, dolgozni kell és keresni az új lehetőségeket. Az egyik megoldás a külföldi kapcsolatok erősítése lehet.

Tovább olvasom »

Évköszöntő gazdasági konferenciát tartottak az Iparkamarában

2020. február 12.

A gazdaság, az önkormányzatok és az oktatás együttműködésének fontosságát jelzi, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos évköszöntő gazdasági konferenciáján mindhárom területről szó esett.

Tovább olvasom »

Többé nem városi kiváltság a bölcsőde

2020. február 10.

A tavalyi nevelési évben hazánkban 33 ezer gyermek került bölcsődei intézménybe új felvétellel, de 3825 jelentkezést kellett elutasítani férőhely hiányában. Megyénkben az elmúlt három évben közel ezer bölcsődei férőhelyre nyertek pénzt pályázatokon az önkormányzatok. Most újabb lehetőség nyílik a fejlesztésre.

Tovább olvasom »

A civil szervezetek is pályázhatnak idén a Magyar Falu Programban

2020. január 31.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa civil fórumot szervezett csütörtökön a csornai Premontrei Apátság dísztermébe. Az összejövetel dátuma kapcsolódik a civilek napjához, melyet minden év február 1-jén tartunk hazánkban.

Tovább olvasom »

Az Európai Unió mi vagyunk

2020. január 29.

„Az Európai Unió csak akkor versenyképes, ha minden régiója versenyképes” – mondta soproni látogatása alkalmával Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője a Városházán tartott fórumon.

Tovább olvasom »