Blind friendly

Dunaszegen felújított útszakaszt adtak át

"Szerencsések vagyunk, hogy megújulhatott a belterületi szakaszunk, de szükségszerű volt már a beruházás" – mondta a csütörtöki átadón Babos Attila polgármester.

"Naponta 4500 járműegység halad át itt, a burkolat pedig a legrosszabb minősítést kapta korábban, emiatt volt szükség a beruházásra" - indokolta a tavaly októberben kezdődött beruházás szükségességét Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt megyei igazgatója.

Az ünnepélyes átadón Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke kiemelte „soha nem látott forrás érkezett a megyei útépítésekre, felújításokra. Ezekből épül például a győri keleti elkerülő, az M15-ös autópálya, a 2020 végére Sopronig érő M85-ös, a Győr-Csorna, a Győr-Szombathely vagy az előkészítés alatt lévő Győr-Pápa szakasz”-tette hozzá. Németh Zoltán azt is elmondta, a fejlesztések összértéke 600 milliárd forint, melyből a gerinchálózat megújításához fűződik nagyobb közösségi érdek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként a „Közlekedésfejlesztés Győr- Moson- Sopron megyében I.” elnevezésű projekt keretében 797 millió forint európai uniós támogatásból csaknem 2,2 kilométeres szakaszon újul meg a 1401-es jelű út.

A Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út teljes körű felújítása során az aszfaltburkolat megújítása mellett pótolják a hiányzó vagy elkopott KRESZ táblákat és a kerékpáros átvezetés biztosítása mellett az új burkolathoz igazítják a közvetlenül csatlakozó járda/kerékpárút szintjét.

A beruházások eredményeként nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

2019. június 20.