Blind friendly

Megújultak az intézmények Répcevisen

A megyei önkormányzat támogatásával, csaknem hatvanmillió forint uniós forrásból újultak meg az önkormányzati intézmények. Két év munkája után adták át Répcevisen az energetikailag korszerűsített épületeket.

Az ünnepélyes átadón Barcza Attila országgyűlési képviselő mondott köszöntő beszédet, melyben az óvoda, a polgármesteri hivatal és a könyvtár energetikai felújítását és a kivitelezés magas minőségét méltatta.

„Más-más adottsággal rendelkezett az a három épület, amely a jövőben sokkal kevesebb energiát fogyaszt majd” – mondta Hollósi Péter, Répcevis polgármestere. A hivatal épületét korábban már ellátták külső szigeteléssel, most a födém kapta meg ugyanezt, ezenkívül korszerűsítették a fűtést, napelemeket szereltek fel, a hátsó kazánház és az önkéntes tűzoltók szobája is teljes szigetelést kapott.

 „Az óvoda is megújult, már sehol sem szökhet ki az épületből a meleg, a napelemek pedig csökkentik az energiafelhasználást. A közösségi tér már rendelkezett több új nyílászáróval, de most teljes körű energetikai korszerűsítésen esett át, kondenzációs kazán adja ezentúl a meleget” – sorolta a fejlesztéseket Hollósi Péter.

Németh Zoltán megyei elnök kiemelte, „egy kis település is képes nagy dolgokra, az energiahatékonyság növelése hozzájárul a klímavédelmi célkitűzéseink eléréséhez.” Majd hozzátette: „az épületek mellett megújult az I. világháborús emlékmű is.”

forrás: Kisalföld
2018. december 14.