Szigetköz – Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács

Szigetköz – Felső-Duna mente

Szigetköz – Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács
Cím: 9021 Győr, Városház tér 3.
Telefon: (96) 522-232
E-mail: iszekely@gymsmo.hu vagy akett@gymsmo.hu
Internet: http://185.5.231.179/szigetkoz

Tisztelt Honlap-látogatóink!

Köszöntjük Önöket abból az alkalomból, hogy ellátogattak a „Szigetköz – Felső-Duna mente” Térségi Fejlesztési Tanács honlapjára.

Magyarország észak-nyugati, Szlovákiával és Ausztriával határos részén, a Duna jobb partján található térség a Szigetköz. A Szigetközben Magyarország egyik legszebb vidékén, ahol sajátos vízrendszer tipikus növény és állatvilágot fedezhet fel maga körül az ember.

A Szigetköz, az Öreg-Duna és a Mosoni-Dunaág között, mintegy 375 km2-es területen helyezkedik el. Az érdeklődő rengeteg varázslatos látnivalót fedezhet fel, kedvére pihenhet vagy túrázhat ezen a szépséges tájon.
A „Szigetköz – Felső-Duna mente” Térségi Fejlesztési Tanács ennek a tájegységnek a fenntartásáért tevékenykedik.
A Duna és a Mosoni-Duna által határolt egykori „vadvíz-ország” a közelmúltig a természet ajándéka volt, azonban immár évtizedek óta sújtja:

A problémahalmazzal naponta szembesülő, a térségben élő szakemberek és politikusok támogatásával 2006 decemberében létrejött az a szervezetet, amely alkalmas lesz a megoldáshoz segítő – kétségkívül kiemelt és országos jelentőségű – területfejlesztési feladatok ellátására: Az alapító Győr-Moson-Sopron megyei és az Ács várossal érintett Komárom-Esztergom megyei területfejlesztési tanácsok (MTT-k) megalakították a „Szigetköz – Felső-Duna mente” Térségi Fejlesztési Tanácsot. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat (az időközben megszűnt MTT-k jogutódjai) – a 1996. évi XXI. törvény felhatalmazása alapján – úgy döntött, hogy továbbműködtetik a Térségi Fejlesztési Tanácsot.

Amennyiben munkánkra részletesebben kíváncsi, e honlapon keresztül megismerheti tevékenységünket. Jó böngészést és eredményes információszerzést kívánunk. 

Németh Zoltán Babos Attila
a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés a Térségi Fejlesztési Tanács
elnöke elnöke

Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren

« Vissza