Blind friendly

A megyei önkormányzat hatékony kapocs a lakosok, a polgármesterek és a kormány között

„A jövőben is azért dolgozom, hogy békés, biztonságos és gyarapodó Magyarország legsikeresebb megyéjében élhessünk”- mondta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés újraválasztott elnöke az alakuló ülésen, hétfőn.

Hétfőn tartotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alakuló ülését. Az ülés kezdetén dr. Gulyás Zoltán korelnök köszöntötte a megjelent 21 megyei képviselőt.

Dr. Mester László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság elnöke ismertette, a 2019. október 13-án megtartott önkormányzati választásokon 109.554 választópolgár adott le szavazatot, melyből a választási törvénynek megfelelően a Fidesz-KDNP 15 főt, a Jobbik 2 főt, a DK 2 főt és a Momentum 2 fő képviselőjelöltet delegálhatott a megyei közgyűlésbe. Az ismertető után dr. Mester László átadta a képviselők megbízólevelét, majd a megyei közgyűlés tagjai letették az esküt.

A Közgyűlés elnökének a 2019-2024-es ciklusra a megyei közgyűlés újraválasztotta Németh Zoltánt, aki dr. Pető Pétert és Ivanics Ferencet bízta meg alelnöki feladataik folytatásával.

Németh Zoltán megköszönve a választópolgároknak és a közgyűlés tagjainak a támogatást kiemelte, az elmúlt öt évben megyénkben erősödött a gazdaság, szinte megszűnt a munkanélküliség, a közlekedési infrastruktúra pedig folyamatosan fejlődik, s a Szigetközben újra van víz és az által élet. „Munkámat mind a 183 önkormányzattal megkezdett partnerségben szeretném folytatni, hiszen beigazolódott, a megyei önkormányzat hatékony kapocs a lakosok, a polgármesterek és a kormány között, mely kézzel fogható eredménye minden településen az ott élők javára látható fejlesztésekben valósult meg. Ezt a tevékenységet folytatva határainkon belül és azokon túli kapcsolataink erősítésével szeretném tovább növelni Győr-Moson-Sopron megye szerepét”- hangsúlyozta a megye elnöke.

2019. október 21.