A mentorhálózat fő feladata a tartalék célcsoport felkutatása

A mentorhálózat egyik fő feladata, hogy felkutassa a munkaerőpiacról tartósan kiszorult személyeket, s támogatást adjon számukra, hogy megfelelő tudáshoz jutva el tudjanak helyezkedni”- hangsúlyozta Németh Zoltán a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság rendezvényén.

„Megyénkben Szlovákia és Ausztria közelsége miatt különösen is nagy a verseny a munkaerőpiacon, ennek ellenére Győr-Moson-Sopron megyében 1% alatti a munkanélküliség, vagyis szinte elértük a teljes foglalkoztatottságot. A munkaerőpiacról tartósan kiszorult személyek ugyanakkor egyfajta rejtett tartalékot jelentenek, s a programba való belépésük növelése a mentorálás segítségével sokkal hatékonyabb lehet”-tette hozzá a megye elnöke köszöntőjében.

Németh Zoltán a felzárkóztatás ifjú korban történő megkezdését is kiemelte, emellett felhívta a figyelmet, hogy a szakképzések és a célzott intézkedések alkalmasak a lemorzsolódás csökkentésére. Beszédében méltatta a Győri Tankerületi Központ, valamint a Győri Szakképzési Centrum e területen végzett kimagasló munkáját.

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság szervezésében szerdán a Baross Gábor Szakgimnáziumban „Felzárkózási mentorhálózat fejlesztése” címmel workshopot tartottak azon szervezetek tevékenységének bemutatásáról, akik aktívan részt vesznek a hátrányos helyzetű emberek, elsősorban a romák felzárkózásának elősegítésében.

2020. március 11.

Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren

« Back