Bátorító üzenet kínai barátainknak

Tekintettel arra, hogy a koronavírus a kínai Hubei tartományból indult, amely Győr-Moson-Sopron megye testvérmegyéje, Németh Zoltán videóüzenetben fejezte ki együttérzését kínai barátainknak.

„Szomorúan olvasom a Kínából, Hupej tartományból és Vuhanból érkező híreket. A koronavírus terjedése lesújtó jelenség számunkra is, aggódunk kínai barátainkért. Ezért bízunk abban, hogy a tudós- és orvostársadalom mielőbb megoldást talál a vírus megfékezésére és életünk visszatérhet a megszokott kerékvágásba”- üzente a megye elnöke videójában testvérmegyénknek.

Ying Yong, a KKP Hubei Tartományi Bizottság titkára válaszában pártja és a hubei emberek nevében megköszönte Magyarország és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatását és segítségét. Továbbá arról tájékoztatott, hogy Xi Jinping elnök vezetésével és személyes elkötelezettségével a kínai emberek összefogtak és meghozták a legátfogóbb, legszigorúbb és legalaposabb intézkedéséket a járvány leküzdésére. „Ezek az intézkedések hatékonyan visszaszorították a járvány terjedését és időt adtak az egész világ számára”- tett hozzá a titkár.

2020. március 23.

Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren

« Back