Blind friendly

Új egészségházat és közösségi teret építettek Gönyűn

Az utóbbi évek legjelentősebb beruházását adták át Gönyűn: kész az új egészségház és közösségi tér a Duna-parti településen. A többfunkciós épület tisztán önerőből valósult meg, a helyiek előtt szeptemberben nyitja meg kapuit.

Az átadó ünnepségen Németh Zoltán kiemelte, „mindig örömteli, ha csodás természeti környezetben lévő település közszolgáltatási szintjét sikerül magasra emelni”. A megyei közgyűlés elnöke beszédében arra is kitért, hogy egy ilyen volumenű beruházást csak egy stabil gazdasági háttérrel rendelkező település tud magának megengedni, mint amilyen Gönyű is. „Gratulálok polgármester úrnak és a képviselőtestületnek ehhez az igényesen kivitelezett beruházáshoz! Amikor a megye, a polgármester és a képviselők összefognak, mindig sikeres eredményre számíthatunk”- tette hozzá Németh Zoltán.

„Évekkel ezelőtt fogalmaztam meg azt a célt, hogy a választókerületemben élők egészségügyi ellátásának szintjét fokozatosan emeljük, hogy minél korszerűbb szolgáltatásokat vehessenek igénybe. Van még mit tennünk e téren, de a mai nap egy újabb fontos, minőségi lépés az egészséges életért” – mondta Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője.

„Az előző egészségház kiszolgált bennünket, s már nem felelt meg az igényeknek, a kor elvárásainak, ezért új épület építése mellett döntöttünk. Az építkezés 2019 májusában kezdődött, két ütemben zajlott. Először a szerkezet és az alsó szint készült el, majd következett a tetőtéri beépítés” – kezdte Major Gábor. Gönyű polgármestere megjegyezte: remélhetőleg, a helyiek több időt fognak tölteni a második emeleti találkozási ponton, mint a rendelőkben a földszinten.

„Az egészségmegőrzés fontos része, hogy az emberek részt vegyenek szűrővizsgálatokon, folyamatosan képezzék magukat a tudatos táplálkozásról. Erre mostantól minden lehetőségük meglesz. A 600 négyzetméter alapterületű épület mérete lehetővé teszi, hogy a háziorvosi és fogorvosi rendelő, a védőnői szolgálat és az ide költöző gyógyszertár kényelmesen elférjen egymás mellett”- ismertette a beruházás főbb elemeit a polgármester.

„Minden rendelő könnyen megközelíthető babakocsival és kerekesszékkel, a mozgásukban korlátozottak számára akadálymentes mosdó építésére is figyeltek. A gönyűiek a tervek szerint szeptember elejétől vehetik igénybe a szolgáltatásokat” – tette hozzá Szigethy Balázs, Gönyű jegyzője.

Az emeleti közösségi térről Major Gábor elmondta, jó hangulatú összejövetelekre a nagyobb és kisebb helyiség egyaránt tökéletes. A kisebbik, főként közösségi használatra szánt terem Duna panorámájú ablakánál csodás a kilátás a folyóra. „A nagyobb terem kiválóan alkalmas bálok rendezésére 150 főig. Az épület tetőterében négy vendégszobát is kialakítottunk, melyek igény esetén szolgálati lakásként is jól jöhetnek” – sorolta Gönyű polgármestere.

Forrás: Kisalföld
2020. július 13.