Átadták a tápszentmiklósi mini bölcsőde új épületét

Az egy csoportszobás mini bölcsőde szeptember elsejétől 7 kisgyereknek biztosít helyet, akikre két nevelő-gondozó vigyáz majd.

„Nagyot kellett hozzá álmodni, bátran pályázni, és találni egy olyan kivitelezőt, akiben nem csalódunk. Mi ezeket megtaláltuk és most pompázik a faluközpontban ez a csodás épület, amire büszke lehet minden helyi lakos” -fogalmazott a település polgármestere Kovács József, aki immár 27 éve vezeti a községet. „Mindenki odatette a magáét, legyen az tervező, megrendelő, kivitelező, intézményi dolgozó, vagy falubeli” – hangsúlyozta a polgármester.

Az épületre Győr-Moson-Sopron megyei területfejlesztési keretből 75 millió forintot nyertek, a közbeszerzésnél viszont azzal szembesültek, hogy a legkedvezőbb ajánlathoz is kell még 18 millió. Ebben kértek segítséget először a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnökétől, Németh Zoltántól, majd Kara Ákos országgyűlési képviselőtől. Mindketten támogatták kérésüket, így biztosították számukra a hiányzó forrást.

Az ünnepélyes eseményen beszédet mondott Kara Ákos országgyűlési képviselő, Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat alelnöke és Gaal Gergely miniszteri biztos.

Németh Zoltán, a megye elnöke az átadó kapcsán kiemelte, célunk, hogy minden településen, ahol erre igény van, biztosítani tudjuk ezt a szolgáltatást, amellyel a gyermekvállalás és a munka könnyebben összeegyeztethetővé válik, ráadásul úgy, hogy a településen élőknek nem kell máshová költözniük, vagy a kis gyermekeket napi szinten utaztatni.

A megépült új bölcsődét, valamint a Tápszentmiklós Bársonyos között megépült utat és a Bakonyéri hidat a „Tápszentmiklós megújul” program újabb részeként adták át.

Forrás: Kisalföld
Fotó: Csapó Balázs

2021. augusztus 16.

Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren

« Back