Blind friendly

Nyílt napon várta az óvodás és iskolás csoportokat Sopronban a GYSEV

A Vasút Európai Éve alkalmából GYSEV Zrt, a Europe Direct Győr-Moson-Sopron, valamint a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. közösen szervezett eseményén színes programokkal várták a gyerekeket és fiatalokat.

A soproni vasútállomáson szervezett nyílt napon az óvodásoknak és alsó tagozatos iskolásoknak vasútbiztonsági szakemberek tartottak előadást és bemutatót a vasúti közlekedés szabályairól, érdekességeiről. A kicsiket a vasúti ill. autós közlekedést imitáló, fénysorompót és közlekedési jelzőlámpát is bemutató mini-KRESZ pálya várta, az Európa-sátorban pedig a klímavédelemmel, fenntartható közlekedéssel kapcsolatos játékokban vehettek részt.

Az iskolai csoportoknak bemutatták egy vasúti kocsi és mozdony, valamint egy villamos motorvonat működését, emellett a központi forgalomirányító terembe is felmehettek.

2021-et az EU a „Vasút Európai Évének” választotta, ezzel is népszerűsítve a vasúti utazást, illetve áruszállítást. Az Európai Bizottság arra törekszik, hogy segítse a biztonságos és fenntartható közlekedési formák elterjedését. A vasúti közlekedés elősegítésének komoly szerepe lehet az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében, illetve abban, hogy Európa legyen a világ első klímasemleges kontinense.

Forrás: Kisalföld
2021. szeptember 20.