Blind friendly

Aktuális pályázatok, felhívások

Filmkészítő verseny a generációk közötti szolidaritás támogatására

Európa idősödő népessége hatással van az európai társadalmi funkciókra és a generációk kapcsolatára. Az „Aktív idősödés és a generációk közti szolidaritás európai éve” kapcsán az Európai Néppárt és a Régiók Bizottsága Néppárti Frakciója 60 másodperces film készítésére versenyt hirdet 30 évesnél fiatalabbak számára (EU-tagállamok vagy Horvátország állampolgárai részére).

Beküldési határidő: 2012. május 15., ezt szavazás követi a facebook-on. A három nyertest meghívják Brüsszelbe egy filmbemutatóval egybekötött ünnepségre 2012 novemberében.

További információ: http://www.eppcompetition.eu/ 

Az 1992-es generáció

Az 1992-es generáció az Európai Bizottság (Belső Piaci és Szolgáltatási Főigazgatóság) kreatív versenye, amely arra hívja fel az 1992. január 1. és december 31. között született európai polgárokat, hogy kreatívan nyilvánuljanak meg az egységes európai piaccal kapcsolatos nézetükről, a jövővel kapcsolatos véleményeikről és elvárásaikról, és mondják el történeteiket és tapasztalataikat az egységes európai piaccal kapcsolatban.

A résztvevőknek kell majd kiválasztaniuk pályaművük témáját és formátumát. A résztvevők a következő tematikus kategóriák közül választhatnak:

Oktatás és állampolgárság
Munkahelyek és vállalkozás
Kultúra és szabadidő
Fogyasztók és a környezet

Minden egyes tematikus kategória esetében a résztvevők szabadon választhatnak a következő öt kreatív formátum közül:

Cikk (szöveg)
Videó
Fénykép
Karikatúra
Okostelefon-alkalmazás

Beküldési határidő: 2012. szeptember 9.

Díjak: brüsszeli utazás és egyéb értékes ajándékok.

További információ: http://www.generation1992.eu/hu/home 

Fotópályázat az aktív idősödés és a nemzedékek közti szolidaritás európai évéhez kapcsolódóan

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének témájához kapcsolódva a Régiók Bizottsága PES-csoportja fotópályázatot hirdet 18 és 108 év közötti európai polgárok számára.

A pályázatra olyan fényképeket várnak, amelyekkel amatőr fotósok mutatják be, hogyan látják ők a társadalomban aktívan részt vevő, lehetőségeiket kibontakoztató idősebb polgárokat. 

A pályázat annak különböző formáit szeretné megragadni, hogyan lehet az idősödő népesség előtt álló kihívásokat lehetőséggé alakítani – pl. új hivatásra találva, mozgásban maradva, fitt és egészséges életet élve, vagy a nemzedékeken átnyúló tanulást ösztönözve.

A verseny 2012. június 30-ig tart. 

A nyerteseket értékes díjakkal jutalmazzák. Az első helyezett díja két utazás két személy számára két európai városba és egy táblagép.

További információ: http://www.pes.cor.europa.eu/life2-0.html