Blind friendly

Digitális oktatási eszközöket kapnak rászoruló családok megyénkben

A Lekri Csoport Kft. felajánlásával a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat koordinálásában, digitális oktatáshoz szükséges eszközöket adtunk át megyei településeknek.

Az eszközökből a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ is részesül. Az átadón a Lekri Csoport Kft. képviselője és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke 2 db laptopot adott át Háromszéki Ildikónak, a megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatójának.

Németh Zoltán elmondta, a megye gazdasága eddig kiemelkedően teljesített, az itt lévő cégek jelentős haszonra tettek szert. „Azt gondolom, hogy a jelen helyzet kiváló alkalmat ad, hogy ezek a cégek most társadalmi felelősségvállalásukról tanúskodjanak és segítsenek a bajban lévő embereken”- hangsúlyozta a megye elnöke. Majd hozzátette, „most jött el az embertársainkon való segítés ideje. A felelős gondolkodás abban is megmutatkozik, ha a veszélyhelyzetben nem magunknak kérünk, a vállalatok nem gazdasági hiányaik mielőbbi pótlására fókuszálnak. Egymás segítése a jelen helyzetben fontosabb, mit bármikor”-hangoztatta Németh Zoltán.

A megye elnöke köszönetét fejezte ki a Lekri Csoportnak, amiért jó példát mutatva csatlakozott a felelősségvállaló cégekhez. Egyúttal köszönetet mondott minden megyei pedagógiai intézmény dolgozójának, amiért ebben a kivételes helyzetben is helytállnak, de köszönet illeti a szülőket is, akik munkájuk mellett gyerekeikkel tanulnak, mintegy „második műszakban”.

Németh Zoltán arra biztatott, aki csak tud, segítsen a rászorulókon akár szociális tevékenységgel, akár a Győri Segélyalap részére történő adakozással. (Számlaszám: 11737007-15466004-13430005).

Nyikus Krisztián a Lekri Csoport Kft. nevében elmondta, a rendkívüli helyzetben ott segítenek, ahol tudnak. „Azt gondoltuk, hogy informatikai eszközeinket jótékony célra fordítjuk. Ezért 10 eszközzel támogatjuk a rászorulókat megyénkben”.

Háromszéki Ildikó kiemelte, a gyermekcsoportokban 8-10 gyermek él együtt, közülük 8-9 iskoláskorú, s csoportonként mindössze egy számítógépük van. „A digitális oktatás hirtelen ránk szakadó problémát jelent, ezért minden eszközre szükségünk van és ez az adomány is nagy segítség az intézmény számára, amit köszönünk”-tette hozzá. A megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója tiszteletre méltónak nevezte kollégái helytállását a járványügyi helyzetben, akik nem dolgozhatnak otthonról, hiszen a gyermekeket el kell látni. Egyúttal köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben segíti a Gyermekjóléti Központ munkáját.

A gyermekek digitális oktatási anyagokhoz való hozzáférése és tanulási lehetőségeik biztosítása a járványügyi helyzetben különösen fontos, ezért a Lekri Csoport Kft. mintegy 1 millió forint értékben 5 db laptopot és 5 db tabletet ajánlott fel. A digitális oktatási eszközöket a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat koordinálásában olyan rászoruló családokhoz juttatják el, ahol a gyermekek ezek nélkül nem tudnának tanulni.

2020. április 2.