Blind friendly

Harmónia: plusz az élethez

A Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola az idei tanévben ünnepeli fennállásának 25. évfordulóját.

Pénteken tartotta jubileumi rendezvényét, melyen részt vettek a tagintézményeknek otthont adó intézmények és települések vezetői, s vendégül hívták azokat, akik az elmúlt 25 évében meghatározó szerepet töltöttek be az iskola életében, segítői, részesei voltak a fejlődésnek.

Az eseménnyel kapcsolatban Németh Zoltán, megyei elnök, a rendezvény védnöke hangsúlyozta, az értékőrzés és a magyar kultúra ápolása napjainkra, amikor a keresztény európai értékek kerülnek veszélybe, kiemelt jelentőségűvé vált. „A Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola érdeme emellett a vidékfejlesztésben betöltött szerepe is, hogy a zenetanulás és a néphagyományok oktatása nem csak a nagy városokban elérhető, hanem a megye kisebb településein élők számára is hozzáférhetővé vált”- tette hozzá Németh Zoltán.

Dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében arról beszélt: hosszú építkezés eredménye a mostani jubileum, az intézmény mára az egész megyét behálózza. Emlékezett Barsi Ernőre is, aki az iskola tíz éves fennállásán beszélt az itteni oktatás jelentőségéről.

Takács Zsolt, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola alapítója és fenntartója visszaidézte, amikor 25 éve mindössze 88 növendékkel indultak, mostanra gyakran az egykori diákjaik gyermekeit oktatják. A megye legnagyobb iskolájaként 1500 diákot tudnak felmutatni 20 telephelyükön megyeszerte. A 25 év alatt több mint tízezer gyermek fordult meg náluk. „Az életükhöz adtunk valami pluszt: a zene és a tánc megtanít arra, hogy figyeljünk egymásra és felismerjük az értékeket. Ez az életben is fontos."

Forrás: Kisalföld

2019. február 23.