Blind friendly

Területi kisebbségi önkormányzatok - alakuló ülés, elnökválasztás

Megtartották alakuló ülésüket a területi kisebbségi önkormányzatok. Megyénkben a horvát, a német és a cigány kisebbség tudott megyei szintű képviseletet állítani. A 7 fős testületek tagjai az alakuló ülésen a Területi Választási Bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, letették esküjüket, ezt követően pedig megválasztották tisztségviselőiket.

A választás értelmében a Győr-Moson-Sopron Megyei Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke Koloszár István, elnökhelyettese Tolnai József lett. A Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat élén Wild Róbert áll majd, helyettesévé Molnár Kálmánnét választották. A Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatba négy képviselő a Lungo Drom, három képviselő a Rom Po Drom támogatásával jutott be. A megyei cigány kisebbségi testület elnöke Bogdán Piroska lett, az elnökhelyettes pedig Kőfalvi Pál, mindketten a Lungo Drom képviselői.

Előzmények:A területi kisebbségi önkormányzati képviselők január 9-én megtartott választásán megyénkben a Lungo Drom négy mandátummal nyerte a cigány kisebbségi választást, míg a Rom Po Drom 3 képviselői helyet szerzett. A német kisebbségi önkormányzat 7 képviselői helyén a Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete jelöltjei végeztek, míg a megyei horvát kisebbségi önkormányzatba a Magyarországi Gradiscei Horvátok Egyesületének 7 jelöltje került.