Blind friendly

PAMOK - Közérdekű tájékoztatás (2011.06.01.)

KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

A TIOP 2.2.7 beruházás keretében készülő új kórházi épület kivitelezési szerződését 2011. június 1-jén - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a kivitelező STRABAG-KÖZGÉP Konzorcium vezetői aláírták. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban június 2-án elkezdődtek a fejlesztéssel összefüggő munkálatok, emiatt szükségessé váltak olyan intézkedések, melyek érintik a kórházhoz forduló betegek és látogatók mozgását, a kórházba való bejutást, parkolást.

A legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban összegeztük:

Az építés időszakában az intézmény (osztályok, rendelők) megközelítése csak az „A” épületen keresztül, a Vasvári Pál utca felől, illetve az „E” épületen keresztül, a Magyar utca felől lehetséges. Innen belső folyosón lehet eljutni az egyes épületekhez.

Javasoljuk, hogy az „A” és „B” épületben lévő fekvőbeteg osztályokat, illetve szakambulanciákat a Vasvári Pál utcai „A” épület főbejárata felől, az eddig megszokott módon közelítsék meg továbbra is.

Az „E” és „D” épületrészeket a Magyar utca felőli személyi porta irányából, az „E” épület bejárata felől közelítsék meg.

Lebontásra kerül a „C” épület Erzsébet liget felőli szárnya, ezzel megszűnik a Gyermekgyógyászat, a Gasztroszkópos Labor, az I. Belosztály és a Neurológia bejárata, hiszen azt az építési terület elzárja.

A „C” épület Tihanyi Árpád út felé néző szárnyában elhelyezkedő osztályok, szakrendelések mind a Vasvári Pál utcai, mind a Magyar utcai bejárat felől elérhetők.

A művese állomás bejárata nem változik.

Mozgásképtelen, vagy sürgős ellátást igénylő beteget a két bejáraton be lehet vinni gépkocsival, de tartósan nem lehet bent parkolni.

A kórház területén belül a parkolási szabályok változnak. Behajtani csak új igazolvánnyal lehet.

A kórház körüli utcákban az építési forgalom miatt számítani kell a közlekedési torlódásokra, ezért fokozott figyelmet javasolunk.

Az építés ideje alatt porképződés, zaj várható, amit az építők igyekeznek a legszükségesebb mértékűre csökkenteni, de ez okozhat kellemetlenségeket.

A mielőbbi befejezés érdekében sor kerülhet hétvégi (szombati) munkavégzésre is, ez is zavarhatja a betegek és a környező épületek lakóinak kényelmét.

Az építési munkák okozta kényelmetlenségek miatt a betegek, a hozzátartozók és a környéken lakók szíves megértését és türelmét kérjük, hiszen elsősorban a jelenlegi és a leendő betegek érdekében történik az egészségügyi intézmény fejlesztése.

                                                Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

                                                Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Bővebben a változásokról a megyei kórház honlapján...